Projek DIY Pelamin.

5:49 PTG

Assalammualaikum W.B.T

Dua tiga minggu ni tidur malam aku tak lena memikirkan projek DIY yang aku akan buat tak lama lagi. Bukan apa, takut tak menjadi ualls. Sebab bukan semua benda yang aku DIY menjadi semuanya. Tapi takpe, kali ni DIY dengan akak pupel. Dia laki bini kreatif, biasalah si tangan kidal. Harap-harap menjadilah. 

Berkenan betul aku ngalahkan aku yang nak kawen gitu. Sebenarnya aku nak tumpang ambil gambo sekali tapi tak tahulah menjadi ke tak? Sekarang ni macam-macam jenis pelamin lawa kan. Peten dia laju gila sampai tak terkejar.  Balik kampung kang memang korje aku mencari ranting kayu dan cat hari jumaat tu. sebab sabtu dah majlis. malam tu nak tak nak kene siap juga. antara contoh lain pelamin ranting kayu ni :


Yang ni pon ok sebab aku  dah beli dah bebola puteh tu tapi kaler lain la. nasib kakak pieja ada stok. Maceh kakak.. Walaupun bukan aku yang kawen tapi sukatiakulah nak buat macam mana pelamin ni hahaha. tapi kene tanya akak aku  gak takut dia tak gemo. yelah kita otak gila-gila...tiba tang orang dewasa-dewasa tak minat terus cadangan ditolak. hahahahaha. yang ni pon lawa korang.



Sapa belakang umah banyak ranting kayu memang syoklah korang DIY je pelamin sendiri. Kehkeh. Kalau sewa pun boleh juga tapi mahal le kalau nak pattern bebukan yedak?? la ni pupel nak DIY bunga tangan tapi mood ni malas betul nak datang. Belum ada mood nak buat lagi hehehe. Projek memang kalah aku nak kawen ni. berangan betul. Ada lagi 2 projek.. Hiasan meja makan beradap dan bilik tidur.. adehhh.. Nasib baik part kek yang aku uruskan tu dah setel tinggal g bayo dan ambil je. 

Bestnye ngurus kawen ni..rasa nak bersanding sekali lagi dengan laki aku. Orang lain tak mauu ye sebab laki aku comel la.. pastu anak-anak bulus jadi pengapit. hahahaha.





You Might Also Like

4 Komen