Belajar Tulisan Hangul Dan Bahasa Korea

9:45 PG

Assalammualaikum W.B.T

Pengaruh KPOP betul tapi sebenarnya aku boring. Hahaha. orang lain dok belajar kat univerisiti tapi aku lum sambung belajo lagi. bajet nak beranak 2 dulu bila umur menginjak 26 tahun ni tapi sebab belum rezeki sekarang kenalah sambung belajar.

Sementara menunggu mana-mana universiti ambik aku hahaha aku saja-saja belajor bahasa korea dengan tulisan hangul. Saja je mana tahu nanti berpeluang g korea acececeh senang sikit tak de masalah nak faham tulisan dan bahasa mereka (berangan je)

Sekarang ni aku tengah belajor tanpa cikgu untuk mengenal huruf-huruf hangul. Best juga mengguris huruf hangul ni haha. teringat dulu-dulu masa belajor DSK dekat POLIPD.. dok mengguris trangkas dengan shorthand walaupun masih tak panda-pandai hahaha.


로 시 아 나
ROZIANA
(aku saja dok menguris nama budak yan ni... bila disebut jadi rosiana)


gigih aku guris nama RUNNING MAN member ni..
aku terlupa nama Kang He Gun 강 희 건 (Kang Gary  강 개리)




setakat ni bolehlah ingat sikit-sikit. aku boleh ingat dah konsonen dasar tulisan hangul ni  antaranya Bㅂ, L/R  ㄹ, M ㅁ, N ㄴ, Jㅊ,  S ㅅ, ㅏ ㅋt, G ㄱ tapi bila vocal ni aku ingat A ㅏ, I ㅣ, Oㅗ  je hahahhaa.. setakat nak tulis nama aku laki bini pon lepas muahahaha.. aku dalam poses nak hafal huruf-huruf ni disamping takde keje kat opis aku belajo sikit-sikit hehehe.. baru terasa macam ada benda sikit hahaha. bukan nak feeling-feeling KPOP sangat tapi nak tambah ilmu didadaku ini hahaha.

Sekarang aku pon dah mula malas nak folow drama korea pon. aku layan running man je sebab ada Sparta Kokie dengan Girin je. hehehe.. doakan aku dapat belajo mentelaah tulisan cacing ni dengan aman damai kang ada peluang aku belajo bebetul. Sekian hahaha..To Mannapsida...









You Might Also Like

2 Komen